Trends en ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche

OOMT onderzoekt regelmatig welke trends en ontwikkelingen impact hebben op onze branche. OOMT heeft daarbij een belangrijke rol als toekomstverkenner en routebegeleider en helpt jou om op tijd in te spelen op alle veranderingen. In de onderzoeken van OOMT staat de rol van de mens centraal: wat betekenen de ontwikkelingen concreet voor werkgevers, maar ook voor de medewerkers, die in de branche werken? Zo maakt OOMT jou bewust van de noodzaak om jezelf en je team te blijven te ontwikkelen, vitaal te blijven en op die manier te blijven werken aan jullie duurzame inzetbaarheid.

In het onderzoek ‘Nieuw Werk’ verkent OOMT nieuwe functies en werkzaamheden die de innovaties in onze branche nu en in de toekomst met zich mee brengen. OOMT vertaalt de nieuwe werkzaamheden naar concrete taakomschrijvingen, vaardigheden en talenten, waardoor jij als leidinggevende hierop kunt inspelen.

Ook het onderzoek ‘Technische beroepen in 2025’ leert ons dat de inhoud van het vak van autotechnici verandert. Want door het toenemende gebruik van elektronica en communicatiesystemen in auto’s is er steeds meer anders geschoold technisch personeel nodig is.

Het onderzoek ‘Vernieuwend naar de toekomst’ geeft inzicht in de trends in de tweewielerbranche. Het geeft concrete antwoorden op vragen als: Hoe ga je als ondernemer met de veranderingen om? Welke vaardigheden heb je in de toekomst nodig? En wat betekent dit voor je medewerkers?

Je ziet dus in elk onderzoek naar onze sector terugkomen dat er veel gaat veranderen. Het is dan ook zaak om hier op tijd op in te spelen. Wist je dat je via OOMT gebruik kunt maken van OOMT-coaching. Je spreekt dan met een expert in je branche over de uitdagingen en mogelijkheden in jouw bedrijf. OOMT-coaching is gratis voor mobiliteitsbedrijven die zijn aangesloten bij OOMT.

En wil je weten hoe je met je personeelsbeleid kunt inspelen op alle veranderingen? Hier vind je handige instrumenten die jou daarbij kunnen helpen.