Je bent ongetwijfeld ooit begonnen in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche omdat je enthousiast bent over techniek. Omdat je hart sneller gaat kloppen van auto’s, trucks of tweewielers. Hoe houd je die motivatie springlevend?

Ben jij blij met je werk? Krijg je je werk meestal binnen de tijd af? En heb je na werktijd nog energie voor andere dingen? Doe regelmatig de test om hier een beeld van te krijgen.

Zit je niet goed in je vel? Is de druk te hoog? Of je accu leeg? Goed dat je hier aandacht aan besteedt. Want door te luisteren naar je eigen signalen, zet je verandering in gang en kun je maatregelen nemen. Blijf er in elk geval niet alleen mee rondlopen. We helpen je verder met wat praktische tips:

OOMT-coach: sleutelen aan je werksituatie

Heb je geen plezier meer in je werk omdat je taken niet bij je passen? Of bijvoorbeeld omdat de digitale ontwikkelingen aan je voorbijgaan? Kijk dan zeker eens naar OOMT-coaching. De coach kan met jou uitzoeken wat precies het probleem is, en je begeleiden naar een nieuwe, betere situatie. Coaching kost niets voor tweewieler- auto- en truckbedrijven die afdragen aan OOMT.

Spreekuur bedrijfsarts

In de nieuwe Arbowet staat dat je werkgever ervoor moet zorgen dat jij als medewerker een bedrijfsarts kan bezoeken. Dit heet een open spreekuur. Dit spreekuur is juist bedoeld voor mensen die (nog) niet met ziekteverlof zijn, maar wel ergens last van hebben. En als je je lusteloos of gestresst voelt, dan is dat zeker een reden om eens met je bedrijfsarts te praten. Je werkgever krijgt hier overigens niets van te horen.