Word een leerbedrijf - OOMT

Wil jij als bedrijf iets betekenen voor de vakmensen van de toekomst?

Word een leerbedrijf

Goede leerbedrijven zijn onmisbaar. Als leerbedrijf vorm je een belangrijke schakel tussen praktijk en onderwijs.

In een leerbedrijf maken studenten kennis met de praktijk en leren ze wat van hen wordt verwacht. Ze kunnen een hoop werk uit handen nemen door de ‘eenvoudige’ klussen over te nemen van ervaren technici. Daarnaast straalt je bedrijf deskundigheid en vakbekwaamheid uit. Er zijn er fiscale voordelen en je zorgt ervoor dat enthousiaste, talentvolle jongeren behouden blijven voor de branche.

Hoe word ik een leerbedrijf?

Het is een misverstand om te denken dat een student alleen maar tijd en geld kost. Als je studenten goed begeleidt, leveren ze zelfs geld op. Hiervoor moet je wel een erkend leerbedrijf zijn. Alle informatie over de erkenningsregeling vind je op de website van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Je doorloopt je eerst een korte vragenlijst om te zien wat nodig is om je aanvraag tot een succes te maken. Vervolgens kun je direct doorgaan met de echte aanvraag. Daarna neemt een adviseur praktijkleren van SBB contact met je op om de aanvraag te bespreken.

OOMT helpt!

Een student opleiden is een hele verantwoordelijkheid. Een goede leermeester speelt hierin een grote rol. OOMT ondersteunt jouw bedrijf graag bij de ontwikkeling van je leermeester(s)). Ook bieden we voorlichtingsmateriaal en stageopdrachten. Zodat jij ook in de toekomst verzekerd bent van goed geschoolde nieuwe instroom.

Jongeren behouden

Wanneer je veel tijd investeert in jongeren, wil je ook dat ze bij jouw bedrijf blijven. Hoe pak je dat aan? Beluister de podcast en ontdek welke vragen je altijd van tevoren aan je student moet stellen.

Luister hier de podcast

OOMT-coach
Renate van Rijnsoever

OOMT-coach
Ellen Koers

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.