Elke generatie kijkt weer anders aan tegen het werk en tegen elkaar. De oudere die niet snapt dat de ‘arrogantie’ van zo’n jonkie vooral komt door onzekerheid. Of een leergierige student die alleen maar de werkplaats aan mag vegen, omdat er geen tijd is om ‘m goed in te werken: ‘zo heb ik het vak vroeger ook geleerd’!

Voor het eerst heb je als leidinggevende te maken met vier generaties. Dat komt doordat babyboomers (55-64 jaar) langer doorwerken en de jongste generatie, Z (18-24 jaar), op jongere leeftijd gaat werken omdat ze eerder is afgestudeerd. Tussen hen in bevinden zich de generaties X (35-54 jaar) en Y (25-34 jaar), ook wel millennials genoemd. Hoe zorg je nu als leidinggevende dat verschillende generaties elkaar gaan snappen en vooral: dat ze beter gaan samenwerken?

OOMT heeft twee speciale tools ontwikkeld om dit werken met verschillende generaties te verbeteren.

Workshop generatiehelden

Hiermee leer je op een leuke en praktische manier beter samen te werken.

De Samen Beter Meter

Hiermee verbeter je de samenwerking tussen generaties in je bedrijf, maar zorg je er ook voor dat er meer werkplezier is en minder ziekteverzuim.

Meer weten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs werkgeverschap via servicedesk@oomt.nl of bel met 0800 – 0155.