OOMT heeft vertrouwenspersonen die voor iedereen in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche kosteloos bereikbaar zijn. Maar wat doet zo iemand eigenlijk? En wat kunnen onze vertrouwenspersonen voor jou betekenen?

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon helpt je als je te maken krijgt met ongewenst gedrag op de werkvloer. Dit kan bijvoorbeeld agressie zijn maar ook pesten of discriminatie. Of de samenwerking met je collega’s verloopt niet prettig. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en geeft je advies hoe je het probleem bespreekbaar kunt maken. Samen werken jullie aan een oplossing. Alles wat je vertelt wordt vertrouwelijk behandeld.

Hoe kan een vertrouwenspersoon helpen?

Onze vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk. Ze zijn er voor jou en luisteren zonder oordeel. Je kunt anoniem vertellen waar je tegenaan loopt tijdens je werk. Soms is alleen praten al voldoende. Is er een vervolgstap nodig? Dan gaat hij of zij coachend te werk. Belangrijk is dat jíj́ altijd beslist wat er gebeurt. Ze doen niets zonder jouw toestemming.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je ongewenst gedrag op de werkvloer waarneemt en dat je niet goed weet wat je hiertegen kunt doen. Ook op zo’n moment kan een van onze vertrouwenspersonen je adviseren en ondersteunen.

Neem contact op met de vertrouwenspersoon

Hopelijk krijg je niet te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer. Als dat wel het geval is, kun je altijd terecht bij een van de vertrouwenspersonen van ArboNed. Je gesprek is vertrouwelijk en kun je ook anoniem doen.