OOMT onderzoekt regelmatig welke trends en ontwikkelingen impact hebben op onze branche en helpt jou om op tijd in te spelen op alle veranderingen. In de onderzoeken van OOMT staat de rol van de mens centraal: wat betekenen de ontwikkelingen concreet voor jou als medewerker in de branche? Zo laat OOMT jou zien dat het nodig is om jezelf te blijven te ontwikkelen, vitaal te blijven en te blijven werken aan je inzetbaarheid.

In het onderzoek ‘Nieuw Werk‘ kijkt OOMT welke nieuwe functies en werkzaamheden er ontstaan door alle innovaties in onze branche. OOMT vertaalt de nieuwe werkzaamheden naar concrete taakomschrijvingen, vaardigheden en talenten, waardoor jij als vakmens hierop kunt inspelen.

Ook in het onderzoek ‘Technische beroepen in 2025’ zie je dat de inhoud van het vak van autotechnici verandert. Want door het toenemende gebruik van elektronica en communicatiesystemen in auto’s is er steeds meer hoger geschoold technisch personeel nodig.

Het onderzoek ‘Vernieuwend naar de toekomst’ geeft inzicht in de trends in de tweewielerbranche. Het geeft concrete antwoorden op vragen als: Hoe ga je met de veranderingen om? Welke vaardigheden heb je in de toekomst nodig? En wat betekent dit voor jou?

Je ziet dus in elk onderzoek naar onze sector terugkomen dat er veel gaat veranderen. Het is dan ook belangrijk om hier op tijd op in te spelen. Wist je dat je via OOMT gebruik kunt maken van OOMT-coaching? Je spreekt dan met een expert in je branche over de uitdagingen en mogelijkheden in jouw loopbaan. OOMT-coaching is gratis voor medewerkers van mobiliteitsbedrijven die zijn aangesloten bij OOMT.