Voorlichting jongeren - OOMT

Voorlichting jongeren: OOMT helpt de nieuwe lichting leerlingen en studenten te inspireren

Medewerkers maken je bedrijf. Een goed opgeleide, gemotiveerde instroom is dus essentieel. Maar wat je waarschijnlijk al merkte, is dat jongeren niet vanzelf kiezen voor een loopbaan in de mobiliteitsbranche. Een tekort aan medewerkers kan leiden tot hogere lasten en een lagere kwaliteit. En dat terwijl de eisen aan technologische kennis steeds hoger worden.

Aantrekkelijke werkgever voor jongeren

Studenten van niveau 2, 3, 4 en tegenwoordig ook 5 zijn voor de branche interessant. De ROC’s bieden informatie over alle branches en niet specifiek over mobiliteit. Het is geen kerntaak van OOMT om studenten te werven, maar wel om te inspireren. Het is aan jou om zo’n aantrekkelijke werkgever te zijn dat jongeren kiezen voor jou. OOMT helpt je daar graag bij. Bijvoorbeeld door voorlichtingsmateriaal te ontwikkelen dat bedrijven kunnen downloaden.

Passion for Power

Deze website is er om vmbo-leerlingen te ondersteunen bij het maken van een passende studiekeuze en te informeren over de mobiliteitsbranche. Jongeren vinden er informatie over opleidingen, testjes, welke beroepen er zijn, hoe je carrière kunt maken en een opleidingswijzer. Daarnaast is er voorlichtingsmateriaal te vinden voor bedrijven.

Naar passionforpower.nl

TruckAcademy

Deze website geeft informatie en inspiratie aan jongeren die nadenken over een loopbaan in de truckbranche. Op de website vinden ze alle ROC’s in Nederland en zien ze video’s die een indruk geven van hoe spannend werken met die machtige trucks wel niet is. TruckAcademy heeft ook een app ontwikkeld om leerlingen te inspireren voor de branche.

Naar TruckAcademy

Vmbo On Stage

Tijdens vmbo On Stage ontmoeten vmbo-leerlingen en bedrijven elkaar op een regionaal Beroepenfeest, gevolgd door een Doe Dag bij de bedrijven. Zo krijgen jongeren een goede indruk van het beroep en heeft het bedrijf de kans om toekomstig talent te binden aan zichzelf en de mobiliteitssector.

OOMT draagt financieel bij aan On Stage en stimuleert mobiliteitsbedrijven om (kosteloos) deel te nemen. Vragen of aanmelden? Bel OOMT op 0800 0155.

Naar onderwijsonstage.nl

Jet-net & TechNet

Jet-Net & TechNet is een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen (primair en voortgezet onderwijs) samenwerken om jongeren in het onderwijs zelf de wereld van techniek te laten ervaren. Zo krijgen jongeren een reëel beeld van technische beroepen en kunnen ze bewuster kiezen voor een studie in de technologie, techniek en ict.

Naar Jet-net & TechNet

Katapult

Katapult is een netwerk van meer dan 450 samenwerkingsverbanden tussen onderwijs (mbo en hbo) en bedrijfsleven en groeit continu. Doelstelling is om de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij te verbeteren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door professionals uit het bedrijfsleven die lessen verzorgen. Of door studenten die tijdens hun opleiding onderzoek doen voor een MKB-bedrijf.

Naar Katapult

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.