Toenemende krapte aan bedrijfsautotechnici, wat kan je er aan doen? - OOMT
Onderzoek

Toenemende krapte aan bedrijfsautotechnici, wat kan je er aan doen?


De krapte op de arbeidsmarkt voor bedrijfsautotechnici neemt de komende jaren toe. Dat heeft verschillende oorzaken. Een ervan is de verschuiving van mechanische naar elektronische vakkennis. Omdat trucktechnici steeds meer verstand van elektronica moeten hebben, kunnen ze gemakkelijker naar andere sectoren uitstromen. Een andere ontwikkeling is de hogere gemiddelde leeftijd van trucktechnici. Door het verouderende personeelsbestand neemt de natuurlijke uitstroom toe (bron: BOVAG/KPMG).


Gelukkig is er binnen de truckbranche steeds meer aandacht voor het opleiden van jonge vakmensen. Krapte op de arbeidsmarkt is een lange termijn uitdaging. Dat vraagt om een lange termijn oplossing. Investeert jouw bedrijf in het begeleiden en opleiden van leerlingen? Organiseren jullie al open dagen voor basisscholieren? Zijn jullie op de werkvloer al bezig met generatiemanagement? Zo pak je zelf de regie. Dat helpt niet alleen om de instroom van jonge vakmensen te vergroten. Het helpt ook om ervoor te zorgen dat jonge vakmensen bij jou willen blijven werken, en niet vroegtijdig weer uitstromen.
Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.