Groeiende instroom takel en berging: zo voelen nieuwe collega’s zich sneller thuis - OOMT
Onderzoek

Groeiende instroom takel en berging: zo voelen nieuwe collega’s zich sneller thuis

In 2022 is de instroom voor de takel- en bergingsbranche uitgekomen op 150 nieuwe medewerkers. Dit is het hoogste instroom sinds 2016. De uitstroom kwam in 2022 uit op 90. Dat is het laagste aantal sinds 2016 (bron: OOMT). Een mooi herstel na de mindere coronajaren! In 2022 is het aantal werkenden in de takel- en bergingsbranche met 60 medewerkers toegenomen. Op een totaal van 700 medewerkers is dat een groei van 9,4%. Mooi om te zien dat de branche zoveel nieuwe collega’s mag verwelkomen. Hoe zorg jij ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuisvoelen en blijven? Daar ligt een belangrijke rol voor iedereen. Van leidinggevenden tot directe collega’s. Het is voor iedereen wennen als de teamsamenstelling verandert. Met een vaste inwerkprocedure (‘onboarding’) voelen nieuwe collega’s zich sneller thuis. Ook voelen ze zich sneller onderdeel van het team. Zo voorkom je dat nieuwe medewerkers vroegtijdig uitstromen, en verbeter je meteen de sfeer binnen het team. Win win!

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.