De caravan achter een elektrische auto, en dan? - OOMT
Onderzoek

De caravan achter een elektrische auto, en dan?

Het tijdperk van nieuwe auto’s met verbrandingsmotor loopt op zijn einde. Vanaf 2035 mogen nieuwe auto’s met verbrandingsmotor niet langer in Europa worden verkocht. Dat heeft ook gevolgen voor de caravanbranche. Elektrische auto’s zijn uitstekende caravantrekkers. Er is vanuit stilstand direct veel kracht beschikbaar en door het hoge gewicht van een EV rijdt de combintie heel stabiel. Alleen is er een groot nadeel: met een traditionele caravan aan de trekhaak neemt de actieradius van een EV drastisch af. Dat ligt vooral aan de combinatie van het gewicht en de luchtweerstand (bron: www caravantrekker.nl). Ook voor de caravanbranche heeft elektrische mobiliteit gevolgen. Zorg daarom dat je jouw vakkennis op peil houdt. Zo kan je klanten met een elektrische auto goed over de mogelijkheden adviseren.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.