Medewerker Archieven - OOMT

Workshop Gas geven en remmen na je 50e

Hoe blijf je duurzaam en met plezier aan het werk?

Ben jij 50 jaar of ouder en werkzaam in de mobiliteitsbranche? En vraag jij je af of je nu juist moet gas geven of remmen in je werk? Als 50-plusser geef je jouw bedrijf stabiliteit en zijn jouw kennis, ervaring en loyaliteit goud waard! Maar hoe zorg jij ervoor dat je ook voor de komende jaren met plezier aan het werk blijft, op een manier die bij jóu past?

Ontwikkel jezelf!

Het werk in de mobiliteitsbranche verandert snel. Hierdoor is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Dit geldt voor alle leeftijden. Het beeld is soms dat 50-plussers minder energie willen steken in hun eigen ontwikkeling, maar dat is vaak niet juist. Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn en hoe je goed bijblijft in je vak?

Denk jij wel eens na over deze fase in jouw loopbaan? OOMT helpt je graag om te ontdekken wat jouw kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden zijn. In een workshop van 1 dag of van 2 dagdelen krijg je meer inzicht in jouw eigen sterke punten en kansen en jouw eigen invloed op plezierig en fit aan het werk zijn.

Inhoud van de workshop

Je gaat aan de slag met de volgende vraagstukken: Wie ben ik, waar ben ik goed in en wat vind ik lastig? Wat heb ik in deze fase van mijn loopbaan te brengen en te halen? Welke mogelijkheden heb ik om te ontwikkelen? Hoe zorg ik voor balans in werkdruk en werkplezier? En hoe werk ik aan mijn gezondheid en aan een goede energiebalans?  

Naast praktische oefeningen en een stukje theorie kan je vooral veel ervaringen en ideeën uitwisselen met de andere deelnemers. Na afloop weet je hoe je eerste concrete stappen kunt zetten om hier na de workshop mee verder te gaan.

Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse in deze workshop? Schrijf je in via onderstaand inschrijfformulier. Wij nemen dan contact met je op om verdere afspraken te maken. Wil je meer informatie over deze workshop? Neem contact op met de OOMT Servicedesk, telefoon 0800 – 0155 of servicedesk@oomt.nl.

Data en locatie

  • Dinsdag 9 april, 09.30 tot 16.00 uur, inclusief lunch (VOL)
  • Donderdag 18 april, 09.30 tot 16.00 uur, inclusief lunch (VOL)
  • Woensdag 12 juni, 09.30 tot 16.00 uur, inclusief lunch

De workshops vinden plaats op de locatie van OOMT, Brede Hoon 6b in Houten.

Workshop Gas geven en remmen na je 50e

"*" geeft vereiste velden aan

Terugkijken webinar: Van babyboomers tot generatie Z: hoe werken ze samen?

In veel auto- of fietsbedrijven heb je te maken met verschillende generaties op de werkvloer. Dat komt doordat babyboomers (55-64 jaar) langer doorwerken en de jongste generatie, Z (18-24 jaar), op jongere leeftijd gaat werken omdat ze eerder is afgestudeerd. Hoe zorg je er als leidinggevende voor dat verschillende generaties elkaar gaan snappen en vooral: dat ze beter gaan samenwerken en dus meer binding bij je bedrijf krijgen?  

In dit webinar bespreken we met deskundigen en praktijkmensen hoe jij er als leidinggevende voor kunt zorgen dat jong en oud elkaar versterken, waardoor ieders kracht optimaal benut wordt. Want het inzetten van verschillende generaties op de werkvloer verhoogt de wendbaarheid, creativiteit en werkenergie van alle medewerkers! Onmisbaar in deze snel veranderende wereld.

Terugkijken webinar: Ongewenst gedrag op de werkvloer: hoe ga ik daar mee om?

Een veilige werkomgeving is een basisvoorwaarde om prettig te werken. Pestgedrag, discriminatie en (seksuele) intimidatie horen niet op de werkvloer thuis. Maar maak je geen illusies, ongewenst gedrag speelt zich echt niet alleen af bij The Voice. Pesten, intimidatie, chantage, overal waar mensen samenwerken vindt het plaats, ook bij mobiliteitsbedrijven. De gevolgen van een slechte werksfeer door ongewenst gedrag zijn groot. Het kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten, stress, verlies van werkplezier en uiteindelijk zelfs tot ziekte en uitval. Maar hoe signaleer je het en wat doe je eraan? Deze vraag staat centraal tijdens dit webinar, bedoeld voor iedereen die werkt in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche. Je kunt dit webinar hieronder terugkijken.

Terugkijken | Webinar: ‘Gastvrijheid: veel meer dan een kopje koffie!’

Klanten worden mondiger, kritischer en stappen minder snel binnen in de fysieke winkel of showroom. Tegelijkertijd veranderen ook jouw medewerkers; ze zijn veeleisender soms en hebben een nieuwe kijk op werken. Hoe ga je om met al die veranderingen? Gastvrijheid is essentieel voor jouw klant maar het werkt ook door in jouw eigen bedrijf. Hoe pak je het goed aan? Wat doe je wel of juist niet? Ontdek het tijdens dit webinar dat OOMT samen met AMT en Tweewieler organiseert. 

Terugkijken | Webinar: ‘Vandaag aan het werk met de werkplaats van morgen.’

De toekomst is nu. In moderne werkplaatsen verschijnen steeds meer voertuigen bomvol nieuwe techniek. Van hybride/EV tot ADAS-systemen en Pass-thru. Dat vraagt om investering in tools en equipment en in kennis. Wat moet je als werkgever en autotechnicus weten, kunnen en doen om deze voertuigen te (blijven) servicen? Hoe gaat het autotechnische vak veranderen en hoe bereid je de werkplaats en je team daarop voor?

Terugkijken | Webinar: ‘Gezond de toekomst in’

Je gezondheid is super belangrijk! Het is fijn om vitaal te zijn en lekker in je vel te zitten. Op het werk én daarbuiten. Corona heeft extra goed laten zien hoe belangrijk het is om op je gezondheid te letten. Veel mensen willen graag met hun eigen gezondheid aan de slag, maar weten niet zo goed hoe dan. We willen je daar graag bij helpen. Tijdens dit webinar gaan we in gesprek over het belang van een gezonde leefstijl, een goede werk/privé balans en het voorkomen of verminderen van stress op je werk. Theorie, praktijk, valkuilen en tips, alles komt voorbij.

Terugkijken | Webinar: ‘Leermeesters: onmisbaar voor jong talent’

Studenten zijn de medewerkers van de toekomst! Met het enorme tekort aan fiets- en autotechnici is het belangrijk om studenten binnen te halen, maar vooral ook te behouden voor de branche. Hoe doe je dat? Het geheim: een goede leermeester! Jongeren begeleiden is een vak apart, iedere student leert op zijn of haar eigen manier. Een leermeester maakt het verschil. Hoe bouw je vertrouwen op en zorg je dat de student stappen maakt in zijn ontwikkeling naar een volwaardig monteur? Dat is behalve het ontwikkelen van technische kennis en vaardigheden ook zeker bouwen aan sociale vaardigheden om goed in een team te kunnen functioneren.

Tijdens het webinar gingen we in gesprek over goed leermeesterschap; theorie, praktijk, valkuilen, tips, alles kwam voorbij.

Workshop ‘Klaar voor de Toekomst’

Tijdens deze workshop daagt de OOMT-coach jou en je collega’s uit om zelf na te denken over je toegevoegde waarde voor het bedrijf en over hoe jij je kan en wil ontwikkelen in je vakgebied. De workshop heeft een praktische opzet waarin de workshopleider aan de slag gaat met kwaliteiten, wensen, ambities en ontwikkelmogelijkheden van alle medewerkers in het team.

Persoonlijk ontwikkelplan

Na afloop heeft iedereen een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt. Daarmee ben je klaar voor de toekomst en heb je inzicht in je kwaliteiten, wensen en mogelijkheden. Met dit actieplan kan je zelf initiatief nemen om je verder te ontwikkelen.

Iets voor jou en je collega’s? Mail naar servicedesk@oomt.nl of bel onze Servicedesk op 0800 0155.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.