Dé manier om te voorkomen dat er ongelukken op je werkplek ontstaan, is door regelmatig te kijken wat alle mogelijke risico’s in het bedrijf zijn, en hoe je die kunt voorkomen. Dit doe je eenvoudig aan de hand van de Branche RI&E: de Risico-Inventarisatie en Evaluatie.

Maak een nieuwe branche RI&E hier.

Sinds 1 april 2022 heeft OOMT een nieuw systeem voor de online branche RI&E. Elk bedrijf dat valt onder de cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf kan hier terecht. Klik op de button hieronder als je een gebruikersnaam aan wilt maken. Je komt dan in het ArboManagementSysteem (AMS) van OOMT. 
Let op: dit geldt niet voor schade- en carrosseriebedrijven, tankstations en autowasbedrijven

  • Tankstations en autowasbedrijven kunnen hun RI&E hier vinden.
  • Schade- en carrosseriebedrijven kunnen voor hun RI&E nog steeds hier terecht. Op dit moment wordt wel bekeken naar nieuwe aanbieders: deze keuze zal voor de zomer van 2023 worden gemaakt. Volg deze website voor de actuele informatie.

OOMT gaat zorgvuldig om met de gegevens die wij van u ontvangen. Wilt u meer weten over de verwerking van uw persoonsgegevens, lees dan het OOMT privacystatement.

Heb je eenmaal een nieuwe account aangemaakt dan kun je daarna hier gemakkelijk inloggen.

Heb je voor 1 april 2022 een RI&E aangemaakt?

Had je voor 1 april 2022 al een RI&E aangemaakt in het oude systeem? Deze blijft beschikbaar tot 31 december 2023 voor inzage en wijzigingen. Daarna kun je niet meer inloggen in dit oude systeem. Staat jouw RI&E nog in dit oude systeem? Zorg dan dat je vóór 31 december 2023 je RI&E en het plan van aanpak op je eigen computersysteem hebt  gedownload: hier staat uitgelegd hoe je dat eenvoudig kunt doen. 

Het aanmaken van een nieuw RI&E is sinds 1 april 2022  alleen mogelijk via het huidige systeem. 

Maatwerk Branche RI&E voor alle deelsectoren

Elk bedrijf met personeel moet beschikken over een actuele RI&E. Als vuistregel geldt dat je deze eens per 3 jaar uitvoert, tenzij door grote wijzigingen eerdere actualisatie nodig is; denk aan een verhuizing, het uitvoeren van nieuwe werkzaamheden of het gebruiken van gereedschappen of hulpmiddelen. Dit doet de preventiemedewerker. Er zijn op maat gemaakte versies beschikbaar voor alle deelbranches in de mobiliteitsbranche.

Met de Branche RI&E bespaar je tijd en geld

  • Je kunt de Branche RI&E gratis invullen.
  • Er is al veel werk voor je gedaan, dus het maken van de Branche RI&E is makkelijk en snel.
  • Er zit ook een schat aan informatie bij om knelpunten op te lossen.
  • Je bespaart geld, want toetsen door een externe deskundige, zoals de arbodienst, is niet nodig voor kleinere bedrijven (maximaal 25 personen).