STAP voor opleiders in de mobiliteitsbranche - OOMT

STAP voor opleiders in de mobiliteitsbranche

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en niet-werkenden gebruik maken van het STAP-budget. Dat kan pas als de scholingsactiviteit is opgenomen in het STAP-scholingsregister van DUO. Maar wat moet je als opleider in de mobiliteitsbranche doen om in dit register te worden opgenomen? Als je geen bestaande erkenning hebt, kan je via OOMT een branche-erkenning aanvragen en zo geregistreerd worden in het opleidingsregister.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Vrijwel iedere burger met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan een persoonlijk ontwikkelbudget aanvragen van maximaal € 1.000,- per jaar. Het STAP-budget wordt gebruikt om (een deel van) de kosten van een scholingsactiviteit te dekken. Het scholingsregister waarin opleiders met de opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP-budget geregistreerd worden, wordt beheert door DUO. Lees hier meer over STAP voor opleiders.

Toelating in het STAP-scholingsregister

Een scholingsactiviteit kan pas in het STAP-scholingsregister worden geregistreerd, als de opleider is opgenomen in het register. Als opleider heb je hiervoor één van de volgende erkenningen nodig:

  • De opleider is erkend door het ministerie van OCW.
  • De opleider beschikt over het NRTO-keurmerk.
  • De opleider biedt opleidingen aan die leiden tot een door het NCP NLQF ingeschaalde kwalificatie.

Heb je 1 van deze erkenningen? Dan registreert de erkennende organisatie je in het STAP-scholingsregister als opleider. 

Maar veel opleiders met een relevant scholingsaanbod specifiek voor de mobiliteitsbranche hebben geen erkenning. Zij moeten daarom eerst een branche-erkenning aanvragen om in het scholingsregister te worden opgenomen. OOMT is door DUO geautoriseerd om deze branche-erkenning af te geven, mits wordt voldaan aan een aantal door VNO-NCW opgestelde criteria.

Aanvragen branche-erkenning

Wil je in aanmerking komen voor een branche-erkenning van je scholingsaanbod dat specifiek voor de mobiliteitsbranche relevant is? Meld je dan bij OOMT aan via onderstaande button en vul alle gevraagde gegevens in. Daarna registreren wij je organisatienaam zoals vermeld in het handelsregister, het KvK-nummer en de erkenning. Dan is de toelating tot het scholingsregister een feit en kunnen jullie zelf je scholingsaanbod registeren. Hoe dat in z’n werk gaat, lees je hier.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie over de branche-erkenning door OOMT? Vul onderstaande gegevens in en klik op ‘Verzenden’. Wij nemen dan contact met je op.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.