Werkgever & leidinggevende Archieven - OOMT

Fietstechniek staat niet stil. Elektrische aandrijving, software, nieuwe schakelsystemen, nieuwe remsystemen: er verandert veel. Dat heeft allemaal invloed op het werk van fietstechnici. Ben jij klaar voor de fietstechniek van de toekomst?

In de werkplaats krijg je vaker te maken met nieuwe en complexe techniek (bron: BOVAG/KPMG Netwerkstudie Nederlandse Fietsenbranche 2023). Onderhoud, reparatie en storingdiagnose worden lastiger. Zonder de juiste kennis is het lastig om aan de nieuwste fietsen te werken. Heb jij de juiste technische kennis in huis? Of kan jouw vakkennis wel een opfrisbeurt gebruiken?

Fietstechniek verandert. Het is belangrijk dat jouw vakkennis meeverandert. Misschien wil je graag een training of opleiding volgen. Of misschien wil je jezelf specialiseren. Zo kan je sneller, gemakkelijker en leuker werken.

Wil je weten wat er mogelijk is? De coaches van OOMT zijn er voor jou. Ze helpen je graag op weg.

De instroom van de tweewielerbranche is groter dan de uitstroom. Er komen meer nieuwe medewerkers bij dan dat er weggaan. Dat is positief. Maar de vraag naar onderhoud en reparatie groeit ook. De komende jaren groeit de onderhoudsvraag sneller dan de instroom.

Elektrische fietsen zijn een grote aanjager voor de tweewielerwerkplaats. De vraag naar onderhoud en reparatie voor e-bikes groeit relatief harder dan de verkoop van nieuwe fietsen (bron: BOVAG/KPMG Netwerkstudie Nederlandse Fietsenbranche 2023).

Wat betekent dit voor de tweewielerwerkplaats? Dat je met minder mensen meer werk moet doen. Uitdagend, want het is nu al zo druk! Met de juiste vakkennis, goede samenwerking en duidelijke communicatie kan je sneller en beter samenwerken. Zo werk je efficiënter en doe je meer in minder tijd.

Nieuwsgierig hoe je meer uit jouw team kan halen? De adviseurs van OOMT gaan graag met jou en je medewerkers in gesprek. Klik op de button en neem contact op met een adviseur.

Maar liefst 76% van de nieuwe medewerkers in de tweewielerbranche heeft geen afgeronde fietsopleiding. Dat blijkt uit het nieuwste onderzoeksrapport over de fietsbranche van BOVAG en KPMG. Dat is een uitdaging, want fietstechniek wordt ingewikkelder en klanten worden kritischer.

Hoe geef je nieuwe medewerkers snel een goede basis? Hoe ontdek je wat hun talenten zijn? Welke ontwikkelmogelijkheden zijn er? Wist je bijvoorbeeld dat nieuwe medewerkers zonder diploma het certificaat Branchespecialist Tweewielers kunnen halen?

Er zijn veel mogelijkheden. Vaak hebben werkgevers niet genoeg tijd om dit zelf uit te zoeken. OOMT helpt je graag verder. Kies een onderwerp en ontdek wat OOMT voor jou kan doen.

OOMT coaching
De coaches van OOMT kunnen je helpen bij zaken als “ik wil me graag verder ontwikkelen maar ik weet niet zo goed hoe ik dat aan moet pakken”.

Eigen regie
Hoe pak ik zelf, laat ik mijn medewerkers hun eigen regie nemen. Geef richting en ruimte maar bied ook ruggensteun.

Inwerken
Wat is het belang van een juiste inwerkperiode, hoe doe ik dat en wie betrek ik hierbij?

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.