Elektrische voertuigen veranderen veel voor bedrijven en de mensen die er werken. Van het verdienmodel tot de kennis die je nodig hebt als technicus of verkoper. 

  • Veiligheid eerst. Werken met EV’s is niet alleen anders, het is voor sommigen ook nieuw. En spannend: letterlijk en figuurlijk. Hoog spannend. Het is letterlijk hoogspanning waar technici mee werken. Soms tot wel 800 volt. Dat brengt nieuwe risico’s met zich mee
  • Het nieuwe verkopen. Ook voor verkopers verandert er veel. Niet alleen de voertuigen veranderen, maar ook de klanten en hun wensen. Met elektrische voertuigen verwacht de klant nét een beetje meer voorlichting. Ze willen bijvoorbeeld weten wat ze kunnen verwachten. Hoe ver kan de auto rijden? Hoelang duurt het voor de accu weer is opgeladen? Wat zijn de gemiddelde kosten? Welke laadpaal moet ik kiezen?
  • Bedrijfsvoering. Voor bedrijven betekent het ook dat het belangrijk is om goed te bedenken op welke markt jij je gaat richten. En op welk product. Grote dealers verkennen op dit moment al alternatieve markten, zoals elektrische fietsen en bakfietsen. Van autodealer naar voertuigendealer. Of garage. Met de opkomst van elektrificatie zijn er veel keuzes te maken. Wil jij een blik op de toekomst werpen?
  • Werkplaats van de toekomst. De werkplaats van de toekomst is schoner, klantgerichter en technischer, met meer computers en sensoren. Het is een wereld van hoogspanning en geavanceerde elektronica. Dat kan best een beetje wennen zijn. Maar het belangrijkste is dat iedereen klaar is voor de veranderingen die komen gaan. Begin zo vroeg mogelijk met leren en ontwikkelen.

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van onze adviseurs Werkgeverschap: werkgeversadvies@oomt.nl. of bel met 0800 – 0155