Verandering in de werkplaats - OOMT
Nov-Dec special

Slim op weg

Iedereen in beweging

Voertuigen worden alsmaar slimmer. Dat betekent dat de werkplaats óók steeds slimmer wordt. Bij USVA Bikes in Haarle zorgt Ellen Witten dat iedereen in beweging blijft: klanten én medewerkers. “Onze mensen zijn onze kracht. Daar willen we tijd in investeren.”

 

Naam Ellen Witten
Leeftijd 35
Functie Eindverantwoordelijke zorg/mede-eigenaar

 

“Ik had stiekem helemaal geen band met techniek,” zegt Ellen, afgestudeerd pedagogisch medewerker. Nu moet ze er zelf ook om lachen. Ze werd door USVA Bikes en de aanverwante stichting gevraagd om een fietstocht door de Pyreneeën te begeleiden. Dat deed Ellen en ze keerde vol enthousiasme terug. “Nu werk ik hier al 13 jaar en ben ik samen met twee collega’s eindverantwoordelijk.” Het gaat haar allemaal om plezier. “Als mensen met plezier aan het werk zijn, dan zie je dat terug in de kwaliteit.”

Druk
Kwaliteit is precies wat USVA Bikes nastreeft met de aangepaste fietsen die in de werkplaats worden gebouwd. Ellen vertelt dat hun klanten een handicap hebben. Ze zijn dus afhankelijk van die kwaliteit. Staat de fiets stil, dan staan zijzelf stil. “Ik voel die druk altijd wel. Maar ik voel óók de verantwoordelijkheid voor onze vrijwilligers en medewerkers. Ik heb het idee dat de tijd en de ontwikkelingen heel snel gaan. Hoe zorgen we dat we bijblijven?”

Snelle ontwikkelingen
Net als alle voertuigen wordt ook de fiets steeds slimmer. Een slimmere fiets vraagt meer van de mensen in de werkplaats. “Techniek staat niet stil. We moeten daarin nog stappen zetten en daarom hebben we steeds meer aandacht voor opleidingen en cursussen. Dat proberen we meer uit te rollen.” Tegelijkertijd hoef je niet alles te kunnen. “We kiezen heel bewust om niet alle geavanceerde apparatuur in huis te halen. Onze mensen zijn onze kracht. Daar willen we tijd in investeren.”

Altijd gezellig
Geen werkplaats is zo divers als die van USVA Bikes. Er zijn vrijwilligers en medewerkers met en zonder beperking. Een klein team met grote dromen. “We kennen elkaar goed. Precies dat is onze kracht. We kijken naar mogelijkheden, niet naar beperkingen,” zegt Ellen. Ze stuurt vooral aan op samenwerking en eigen verantwoordelijkheid. En het belangrijkste van alles: “Sfeer! Is de levertijd strak? Dan werken we gewoon een uurtje extra door. We lopen, we strompelen, we rollen: maar altijd is het gezellig.”

Mensen helpen
“Wie ben je en wat kun je nog wel?” Iedereen met liefde voor techniek is welkom bij Ellen. Zelf heeft ze ook in de werkplaats gestaan. Ze lacht: “Ik vind dat je alles zelf moet proberen. Demonteren ben ik vrij handig in geworden, maar een fiets in elkaar zetten…? Dat moet je mij niet laten doen, haha!” Ellen wilde mensen helpen… en dat is precies wat ze doet. Vrijwilligers met een beperking kunnen eindelijk weer iets met techniek doen en klanten kunnen weer bewegen. “Iedereen mag zijn wie zij of hij is. In onze werkplaats valt zoveel samen.”

 

Bekijk ook:
Moderne Vespa uit 1974 | Booster

Interessant voor leidinggevenden

Interessant voor medewerkers

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.