Wat betekent dit voor jou? - OOMT
Juli-Aug special

Ploegleider in de werkplaats

“Samen krijgen we het werk altijd af”

Niels Versteeg is technisch operator bij Diesel Büchli. Zijn dagelijkse werk bestaat uit het testen, diagnose stellen en verkoopklaar maken van injectoren en verstuivers. Net als zijn collega’s is Niels een onmisbare schakel in het revisieproces. “In de werkplaats hebben we allemaal ons eigen specialisme, maar we zijn samen verantwoordelijk voor het eindresultaat.” 

 

Naam Niels Versteeg
Leeftijd 42 jaar
Functie Technisch operator
Bedrijf Diesel Büchli

Van hogedrukinjectoren voor moderne benzinemotoren tot lagedrukverstuivers voor indirect ingespoten dieselmotoren. Elke verstuiver en injector die bij Diesel Büchli binnenkomt en gereviseerd weer de deur uit gaat, gaat door de handen van Niels Versteeg. Samen met zijn collega is hij verantwoordelijk voor testen en diagnose stellen. Daar komt veel ervaring en vakkennis bij kijken, vertelt de testspecialist. “Mijn werk zit aan het begin en aan het einde van het revisieproces. Ik stel diagnose aan gebruikte onderdelen die binnenkomen en ik controleer of gereviseerde onderdelen aan de fabrieksspecificaties voldoen.”

Geslaagde overstap
Niels werkt sinds 2013 bij Diesel Büchli. Daarvoor werkte hij in de schadeherstelbranche. “Ik ben hier begonnen als invaller. Dat beviel zo goed dat ik in vaste dienst ben gegaan.” Als technisch operator werkt Niels met complexe onderdelen die allemaal zo hun eigen bijzonderheden hebben. “Injectoren en verstuivers testen en diagnose stellen is nauwkeurig werk. Dat past bij mij.” In de revisiewerkplaats werken technici die hun eigen specialisme hebben. “We zijn allemaal verantwoordelijk voor een deel van het revisieproces. En we zijn samen verantwoordelijk voor het eindresultaat.”  Tien jaar na de overstap is Niels nog steeds blij met zijn keuze. “Het werk is uitdagend en afwisselend, ik heb leuke collega’s en ik voel mij gewaardeerd. Het maakt niet uit hoe druk het is. Ik ga altijd met plezier naar mijn werk.”

 

“Het maakt niet uit hoe druk het is, ik ga altijd met plezier naar mijn werk”

 

Veel vrijheid
Tijdens de werkdag heeft Niels regelmatig contact met collega’s in de werkplaats en van de afdeling verkoop. “De chef werkplaats is ons vaste aanspreekpunt. Hij stuurt iedereen aan, bewaakt de planning en zorgt ervoor dat wij ongestoord ons werk kunnen doen. Dat geeft rust. Verder krijgen we veel vrijheid. We mogen zelf onze werkdag indelen. Het enige dat telt, is de kwaliteit van het eindresultaat. En het moet natuurlijk op tijd klaar zijn.” Dat laatste is best een uitdaging, want de vraag naar revisiedelen is groter dan ooit. “Het is altijd druk. Er komt veel werk op ons af. Gelukkig staan we er niet alleen voor. We helpen elkaar zodat het op tijd afkomt. We hebben ons eigen specialisme, maar we werken samen als een team.”

Even je motivatiepeil checken...

Heb jij nog plezier in je werk?

Doe de test!

Interessant voor leidinggevenden

Interessant voor medewerkers

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.