Wat betekent dit voor jou? - OOMT
Mei-Juni special

Mobiliteit van morgen

“Hier kan ik al mijn talenten inzetten”

In 2020 ging Roy Drachter als zij-instromer aan de slag bij Bike Totaal Mient de Vries. Ervaring met fietsen en fietstechniek had hij niet, maar door de intensieve begeleiding van Riemer en Antoon de Vries kreeg hij de fijne kneepjes van het fietsvak snel onder de knie.

 

Naam Roy Drachter
Leeftijd 27 jaar
Functie Fietstechnicus en verkoopadviseur in opleiding
Bedrijf Bike Totaal Mient de Vries

 

Bike Totaal Mient de Vries investeert in de opleiding van nieuwe vakmensen. In de winkel en werkplaats werken ervaren vakmensen intensief samen met vakmensen in opleiding. Riemer en Antoon de Vries begeleiden niet alleen jonge leerlingen die voor de opleiding fietstechniek kiezen. Ook zij-instromers zijn van harte welkom bij het Friese tweewielerbedrijf. Een van die zij-instromers is Roy Drachter. Hij maakte in 2020 op 25-jarige leeftijd de overstap naar de fietsbranche. “Ik heb een detailhandelopleiding gedaan. Daarna heb ik voor verschillende organisaties in verschillende branches gewerkt, totdat ik zonder werk kwam te zitten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan zag ik een vacature bij Bike Totaal Mient de Vries. Ze zochten iemand voor de werkplaats en de winkel. Ik heb gesolliciteerd en mocht meteen op gesprek komen.”

 

“De afwisseling maakt het werk extra leuk”

 

Nooit saai
De eerste kennismaking met Riemer de Vries gaf Roy een goed gevoel. “De tweewielerbranche was voor mij helemaal nieuw. Riemer kon duidelijk vertellen wat het werk inhoudt en ik kreeg een positief gevoel over het bedrijf. Ik mocht meteen beginnen.” Na de proefperiode besluit Roy om helemaal voor zijn nieuwe loopbaan te gaan. “Ik ben in dienst gekomen en ik ben begonnen met de mbo Niveau 3-opleiding fietstechniek en commercie van het Noorderpoort College.” De combinatie van fietstechniek en verkoop sluit goed aan bij mijn interesses.“ Ik vind het leuk om met mensen te praten en ik vind het leuk om met techniek bezig te zijn. De afwisseling maakt het werk extra leuk. Vanaf de eerste dag dat ik hier werk, zorgen Antoon en Riemer ervoor dat ik allemaal verschillende werkzaamheden mag doen. In het begin deed ik vooral onderhoudsbeurten, nu pak ik ook ingewikkelde reparaties en diagnose aan. Het werk is nooit saai.”

 

“Mijn collega’s staan altijd voor mij klaar als ik vragen heb”

 

Eigen stijl
In de dagelijkse praktijk leert Roy het fietsvak van maar liefst drie collega’s. “Je zou kunnen zeggen dat ik drie leermeesters heb. Antoon is de chef werkplaats. Hij legt alles uit wat met fietstechniek te maken heeft. Riemer is verantwoordelijk voor de winkel. Van hem leer ik over klantcontact en verkooptechniek. In de werkplaats werk ik samen met Erwin. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als fietstechnicus. Net als Antoon staat hij altijd klaar als ik technische vragen heb.” Iedere leermeester heeft zijn eigen stijl van begeleiden. “Riemer kan goed vertellen hoe je een verkoopgesprek voert en hoe je een band met de klant opbouwt. Antoon kan duidelijk uitleggen hoe ingewikkelde fietstechniek werkt en hoe ik werkinstructies moet lezen. Ze staan altijd klaar als ik vragen heb.” Hoe kijkt Roy terug op de afgelopen twee jaar? “In korte tijd heb ik heel veel geleerd. Binnenkort mag ik examen doen. Als ik mijn diploma heb, wil ik doorleren in de praktijk. Ik vind het leuk om beter te worden in mijn vak en om mijn talenten te gebruiken in mijn werk. Daar krijg ik hier alle ruimte voor. Ik ben blij dat ik voor de tweewielerbranche heb gekozen.”

 

Interessant voor leidinggevenden

Interessant voor medewerkers

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.