Herbie: de eerste zelfrijdende auto. Of toch niet? - OOMT
Mijn voertuig en ik

Herbie: de eerste zelfrijdende auto. Of toch niet?

Mark Wegh met zijn originele Herbie filmauto

‘Deze auto bestuur je liggend’

Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland heeft een aantal bijzondere auto’s. Zijn favoriet? De klassieke VW Kever. Dit is niet zomaar een Kever: het is een originele Herbie filmauto!

“Ik krijg altijd een glimlach op m’n gezicht als ik deze auto zie. Iedereen kent het model en bijna iedereen kent de films van Herbie. De eerste registratie staat op naam van Walt Disney Studios. Deze Kever is namelijk gebouwd voor ‘Herbie rides again’. Later is hij opnieuw gebruikt voor ‘Herbie goes Monte Carlo’.

Heel klein stuurtje

Deze auto was de ‘invisible driver’. Hij rijdt zonder bestuurder over het filmdoek. De binnenkant is aangepast met een liggende stoel en een heel klein stuurtje. Daardoor kun je de auto liggend besturen. Soms rijd ik er een stukje mee, en dan zit iedereen achterstevoren in de auto, omdat het lijkt alsof er niemand in zit. Ik werk al heel lang in de autobranche en ik heb al aardig wat bijzondere auto’s gehad. En toch word ik nog steeds blij van een aparte auto met een leuk verhaal.”

Heb jij een voertuig waar je heel trots op bent?

Een motor met een bijzonder verhaal? Een gepimpte caravan of uitzonderlijke fiets? Stuur ons een foto van jouw bijzondere voertuig met een korte toelichting en wie weet sta jij hier binnenkort ook te pronken.

Stuur ons een foto van jouw bijzondere voertuig
Lees ook

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.