De bijzondere fiets van Bram van der Slik - OOMT
Mijn voertuig en ik

De bijzondere fiets van Bram van der Slik

Bram op zijn favoriete tweewieler: de hoge bi

‘Mijn verzameling is een beetje uit de hand gelopen’

Bram van der Slik van Van der Slik Caravan Centrum heeft een grote collectie bijzondere tweewielers. Zijn favoriet is de ‘hoge bi’: een 130 centimeter hoge vélocipède waarmee hij wedstrijden rijdt.

“Vroeger heb ik veel gefietst. Ik was behoorlijk fanatiek en deed mee in de amateurklasse. Een paar jaar geleden dacht ik bij mijzelf: ik ga een oud fietsje kopen en opknappen. Binnen een jaar stond de garage vol met 30 historische fietsen. Inmiddels zijn het er 44. Of nee, 45, want het afgelopen weekend vond ik een Michaud met houten trappers uit 1864. Ik houd van fietsen met bijzondere techniek. Ik heb een van de eerste fietsen met een soort derailleur uit de jaren dertig. Die noemen ze ‘vingerkiller’. Als je verkeerd schakelt, ben je je vingertoppen kwijt.”

Deze fiets is opgebouwd uit bouwtekeningen uit 1870

Gevaarlijk fietsen
“Mijn favoriet is de hoge bi, een vélocipède die opnieuw is opgebouwd van bouwtekeningen uit 1870. Fietsen op een hoge bi is niet ongevaarlijk, maar als je het onder de knie hebt, rijdt het heel statig. Ik doe regelmatig mee aan toertochten en wedstrijden. Tijdens het EK in Tsjechië̈ werd ik dit jaar vijfde. Soms fiets ik er mee naar mijn werk. ‘Hoe stapt u af?’, roepen mensen onderweg. ‘Weet u een hooiberg in de buurt?’, roep ik dan terug. Dat verveelt nooit.”

Heb jij een voertuig waar je heel trots op bent?

Een motor met een bijzonder verhaal? Een gepimpte caravan of uitzonderlijke fiets? Stuur ons een foto van jouw bijzondere voertuig met een korte toelichting en wie weet sta jij hier binnenkort ook te pronken.

Stuur ons een foto van jouw bijzondere voertuig
Lees ook

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.