Unieke Chrysler Blackcruiser - OOMT
Mijn voertuig en ik

Unieke Chrysler Blackcruiser

Standaard is de Chrysler PT Cruiser al een opvallende auto. Maar daar neemt GertJan van den Berg (71) geen genoegen mee. Dankzij talloze unieke aanpassingen heeft zijn Chrysler Blackcruiser de uitstraling van een klassieker uit de jaren vijftig.

“Toen de Chrysler PT Cruiser in 2000 op de markt kwam, was ik stapelverliefd. Ik maakte meteen een proefrit maar dat viel tegen. Het reed niet zoals ik had verwacht. Drie jaar later ging ik op zoek naar een andere auto voor mijn vrouw. Bij een autobedrijf vonden we deze PT Cruiser Limited met automaat. Deze reed wél lekker, dus die hebben we gekocht. Standaard is deze uitvoering al best compleet, maar ik vond het leuk om zelf een paar extra opties in te bouwen. Dat is een beetje uit de hand gelopen. De lijst met aanpassingen is ongeveer twee pagina’s A4 lang. Bijna niets aan de auto is origineel. Alles wat ik heb veranderd, kan je zien op de website www.blackcruiser.nl.”

 

“Het heeft 9 maanden geduurd om de ‘suicide doors’ op maat te laten maken”

 

Smoothie-wielen
“Het interieur is aangekleed met chroom en English Burlwood en alles is opnieuw bekleed met Dakota Oyster lederen bekleding. De originele radio vond ik te modern. Die heb ik vervangen door een retroradio. De oude radio is weggewerkt in het dashboardkastje. Ook de buitenkant heb ik onder handen genomen. Ik heb nieuwe zwart gepoedercoate smoothie-wielen met white wall-banden gekocht. Achterop heb ik een split window-paneel en een los reservewiel gemonteerd. Op de zwarte lak is Likwidart pinstriping aangebracht. De meeste sierdelen, zoals de spiegels en de raamlijsten, zijn van rvs. De rocket-achterlichten komen van een Cadillac uit 1959 en op de motorkap zit een origineel sierornament van een Chrysler uit 1949.”

Best of Show
“Een van de grootste aanpassingen zijn de ‘suicide doors’. Die heb ik op maat laten maken door een carrosseriebedrijf. Daar zijn ze heel lang bezig geweest om alles passend en werkend te krijgen. In totaal heb ik de auto negen maanden moeten missen, maar nu is hij wel uniek. Met de Blackcruiser bezoek ik regelmatig meetings van de PT Cruiser-club, autoshows en oldtimerbeurzen. Veel mensen hebben geen idee dat het een moderne auto is. Ze schatten de leeftijd op vijftig of zestig jaar. In Engeland heb ik vijf keer de ‘Best of Show’ prijs gewonnen. Daar ben ik hartstikke trots op. Wat onder de motorkap gebeurt, interesseert mij minder. De buitenkant vind ik het leukst. Met een auto zoals deze moet niet te snel gaan, want dan kan niemand je zien.”

Heb jij een voertuig waar je heel trots op bent?

Een motor met een bijzonder verhaal? Een gepimpte caravan of uitzonderlijke fiets? Stuur ons een foto van jouw bijzondere voertuig met een korte toelichting en wie weet sta jij hier binnenkort ook te pronken.

Stuur ons een foto van jouw bijzondere voertuig
Lees ook

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.