Borgward Isabella Coupé ‘59: liefde op het eerste gezicht - OOMT
Mijn voertuig en ik

Borgward Isabella Coupé ‘59: liefde op het eerste gezicht

Van MG en Triumph tot NSU en Borgward, Herman Dijkslag is gek op klassieke auto’s. Het meest trots is hij op zijn perfect gerestaureerde Borgward Isabella Coupé uit 1959. 

“Eind jaren zestig begon ik als jonge autotechnicus. Ik heb voor verschillende merken gewerkt, waaronder BMW, Citroën en Austin Rover. Daar sleutelde ik de hele dag aan Austins, MG’s en Triumphs en is mijn liefde voor oldtimers in een stroomversnelling gekomen. Tegenwoordig ben ik wagenparkbeheerder, maar mijn liefde voor oude auto’s is altijd gebleven. Ik heb verschillende klassiekers gehad. Mijn eerste was een Triumph Spitfire Mk IV en daarna volgde een MG B die ik nog steeds in bezit heb. Later heb ik twee zeldzame NSU’s Sport Prinz gerestaureerd, een witte en een rode. De witte NSU was meer een puzzel dan een auto, want hij lag helemaal uit elkaar. Tegenwoordig staat hij in een Duitse autoverzameling.”

 

‘Alles is tot het laatste schroefje als nieuw gemaakt’

 

Twee asbakken
“Deze Borgward Isabella Coupé kocht ik van een vriend. Eigenlijk wilde hij de Borgward niet kwijt, maar ik was verliefd, en na een jaar lobbyen mocht ik ‘m overnemen. De Isabella was er als sedan, stationwagen, coupé en cabriolet. De coupé vind ik het mooist. Dit is een TS. Dat is de meest complete uitvoering. De motor levert 75 pk in plaats van 60 pk, en de uitrusting is luxer. In plaats van één asbak zitten er bijvoorbeeld twee asbakken in. Een voor de bestuurder en een voor de passagier. Deze heb ik niet zelf gerestaureerd. Dat heeft de vorige eigenaar gedaan. Alles is tot het laatste schroefje als nieuw gemaakt. De onderkant is net zo mooi als de bovenkant. Toch ben ik niet bang om er mee te rijden. Het blijft een auto, en die moet je gebruiken, vind ik. Voor een auto uit 1959 is de techniek ongelooflijk betrouwbaar. Ik heb één keer de carburateurs opnieuw afgesteld, en verder hoef ik er nooit aan te sleutelen. Hij doet het altijd.”

‘De coupé vind ik het mooist. Dit is een TS; de meest complete uitvoering. Voor een auto uit 1959 is de techniek ongelooflijk betrouwbaar.’

 

Heb jij een voertuig waar je heel trots op bent?

Een motor met een bijzonder verhaal? Een gepimpte caravan of uitzonderlijke fiets? Stuur ons een foto van jouw bijzondere voertuig met een korte toelichting en wie weet sta jij hier binnenkort ook te pronken.

Stuur ons een foto van jouw bijzondere voertuig
Lees ook

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.