Dromen van een Micra K11 - OOMT
Magazine Booster

Dromen van een Micra K11

Sandra Onderstal is autotechnicus en autoliefhebber. Nissan is haar favoriete automerk. “Andere autoliefhebbers gaan voor een Ferrari of een Lamborghini. Geef mij maar een Micra K11.”

 

“Ik had net mijn rijbewijs gehaald en ik had nog geen eigen auto. Ik mocht de auto van mijn moeder lenen maar dat was het niet. Ik zocht iets goedkoops en kon de auto van mijn neefje overnemen. Dat was een Nissan Micra K11. In het begin was ik best sceptisch over de Micra. Hij was blauw met een zwarte achterklep en hij had hier en daar een krasje en een deukje. De bekleding van het interieur was zo fout dat het weer goed was. Maar hij deed het goed, er ging niets aan stuk en de kleur was gemakkelijk bij te spuiten met een spuitbus van de Action.”

 

‘De K11 is meer een koekblikje maar het blijft mijn droomauto’

 

“Mijn ouders wilden een betere auto voor mij kopen. Ik ging kijken maar die andere auto ging niet door. Helaas hadden mijn ouders de Micra al naar de sloop gebracht. Ik heb nu een Suzuki Swift. Dat is ook echt een goede auto maar ik wil het liefst weer een Nissan Micra K11. Ik vind het een ideaal autootje. Hij is klein en ruim genoeg voor vier man. De techniek is degelijk en ik vind de vormgeving mooi. Andere Micra’s zijn rond. De K11 is meer een koekblikje. Mijn collega’s moeten er een beetje om lachen, maar als er eentje langsrijdt, of de werkplaats in rijdt, dan denk ik: oeh!”

“Onder de motorkap van de Micra kan je overal gemakkelijk bij. Er zitten nergens plastic kappen overheen. Onderdelen zijn goedkoop en goed beschikbaar. Via mijn werk heb ik weleens met een Nissan 370Z en een Nissan GT-R gereden. Dat waren geweldige ervaringen. Toch blijft de Micra K11 mijn droomauto. Als ik genoeg ruimte had, dan had ik er wel een stuk of vier, vijf. Het liefst wil ik er eentje uit 1999 of 2000, in een mooie staat, en dan handgeschakeld en met de 1,0-liter motor. De kleur maakt mij niet uit. Zo lang het maar geen parelmoer roze is. Ik hoop dat het ooit lukt om er een te vinden.”

Lees ook

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.