“Onze elektrische leenauto’s rijden op onze eigen stroom” - OOMT
Magazine Booster

“Onze elektrische leenauto’s rijden op onze eigen stroom”

Hugo Lijding van Paul’s Garage investeert in een elektrische toekomst. Ook zijn bedrijfspand schakelt over van gas naar stroom.

Voor Hugo Lijding is duurzaamheid meer dan een modewoord. “Ik vind dat je als bedrijf echt iets met duurzaamheid moet doen. Het niet alleen roepen maar het in de hele organisatie doorvoeren. Duurzaamheid is een vast onderdeel geworden van wie we zijn en wat we doen.” Lijding zoekt doorlopend nieuwe manieren om efficiënter en energiezuiniger te werken. Zo investeerde hij samen met zijn buren in een eigen zonnepark. “We zitten met een aantal bedrijven naast elkaar. Dan kan je allemaal voor jezelf zonnepanelen kopen, of je kan de investering samen doen.”

Eigen stroom
Lijding koos voor de tweede optie. “Samen met 14 bedrijven hebben we zonnepanelen op ons dak gelegd. In plaats van 14 losse aansluitingen hebben we nu één gezamenlijke aansluiting. Onze stroomvoorziening staat los van het openbare net. We wekken meer stroom op dan we gebruiken.” In de werkplaats investeert de enthousiaste ondernemer in equipment en kennis voor elektrische en hybride auto’s. Maar daar houdt het niet op. “Op dit moment hebben we tien elektrische leenauto’s en zeven laadpalen. We laden de leenauto’s op met onze eigen zonnestroom.”

 

Ons aardgasverbruik hebben we tot bijna nul teruggebracht

 

Energiebewust
Duurzaamheid betekent voor Hugo Lijding niet alleen zelf zoveel mogelijk energie opwekken. Het betekent ook bewust omgaan met de energie die je gebruikt. “Een persluchtcompressor gebruikt veel stroom. Daarom werken we vaker met elektrisch handgereedschap en minder vaak met luchtgereedschap. Ons aardgasverbruik hebben we tot bijna nul teruggebracht. Samen zijn we hard op weg om volledig energieneutraal te werken.”

 

Lees ook

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.