Beter en slimmer werken - OOMT
Magazine Booster

Beter en slimmer werken

De gemiddelde leeftijd van het team van db Autoservice is opvallend laag maar iedereen is enthousiast en gemotiveerd. Toch blijkt dat Bart en Daan nóg slimmer en beter kunnen gaan werken.

 

Samen met OOMT adviseur werkgeverschap Leendert Verweij gaan de mannen in hun bedrijf aan de slag met strategisch personeelsbeleid. Daan zegt hierover: “We zijn de baas in ons eigen bedrijf geworden, maar we blijven autotechnici. OOMT helpt ons met het structureren van onze processen en ons personeelsbeleid.” Op basis van de adviezen zijn inmiddels verschillende veranderingen doorgevoerd. “We werken met een duidelijke en vaste taakverdeling. Iedereen weet precies waar hij aan toe is. Daardoor laten we geen werk meer liggen. We organiseren gemiddeld maandelijks teamoverleg. Daar bespreken we hoe alles loopt en welke verbeterpunten er zijn. In de werkplaats en in de kantine staat sinds kort een whiteboard. Als iemand een idee heeft om beter of slimmer te werken, dan schrijft hij dat direct op.”

 

“Als je bedrijf groeit, raak je soms het overzicht kwijt”

 

Overzicht
De positieve invloeden van het OOMT-traject zijn voor iedereen zichtbaar en voelbaar. “Toen we nog met drie man werkten, hadden we veel meer overzicht. We wisten precies van elkaar wat er gebeurde en wat er speelde. Omdat het bedrijf groeit, raak je dat natuurlijke overzicht kwijt. Je moet er echt bovenop zitten. Dankzij de tips en adviezen van OOMT werken we beter en slimmer. Iedereen weet wat er van hem wordt verwacht. Structuur geeft houvast. Voor het team en voor onszelf. Als iedereen lekker werkt, dan is dat goed voor iedereen. Voor het team, voor de klanten en voor ons. Tegen werkgevers die onze ervaringen herkennen, zou ik willen zeggen: neem contact op met OOMT. Het levert echt heel veel op.”

Wil jij ook weten hoe je jouw team beter en slimmer kunt laten werken? Neem eens contact op met een OOMT adviseur werkgeverschap. Het is kosteloos.

 

Lees ook

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.