Vind jouw plek - OOMT
Grijp je kans

Vind jouw plek in de mobiliteitsbranche

 

In de wereld van mobiliteit liggen veel kansen voor het grijpen. Ontdek hoe je jouw weg kunt vinden, verbreed je horizon en zet die stap naar jouw droombaan. Grijp je kans!

 

Een vastgeroest gevoel is nooit goed. Ben jij blij met wat je doet of droom je van meer? Gelukkig is er goed nieuws. Of je nu van elektrische voertuigen, slimme fietsen, buscampers of snelle Kawasaki’s houdt, er is van alles te doen. Verkoop, verhuur, onderhoud en reparatie – de mogelijkheden zijn eindeloos. Doe jij al wat je écht wilt?

Stap 1: plannen maken
Groei is altijd mogelijk. Maar hoe begin je? Bedenk eerst wat je echt wilt. Wil je specialiseren of juist een beetje van alles kunnen? Vol voor de verkoop of voor onderhoud? Of een combinatie van sales en techniek? Wanneer je écht stappen wil maken, zul je nieuwe kennis op moeten doen.

Verbreden doe je zo
• Probeer meer richtingen: Vraag je werkgever of je met verschillende collega’s mag meelopen om je kennis te verbreden;
• Workshops en cursussen: Leer over nieuwe trends, zoals duurzaamheid of e-voertuigen;
• Leer beter omgaan met klanten: Commerciële mensen zijn in elk bedrijf onmisbaar. Leer hoe je klantrelaties opbouwt en hoe je verkoopsignalen herkent.

Verdiepen doe je zo
• Kies een specialisatie: Denk aan wat je het liefste doet binnen het werk. Waar word je echt blij van?
• Cursussen: Behaal alle certificaten in jouw gekozen specialisatie;
• Leren van anderen: Houd contact met vakgenoten die ook aan jouw gekozen richting werken. Zo blijf je beter op de hoogte.

 

Stap 2: aan de babbel
Praat met leidinggevenden, collega’s, en anderen binnen de branche. Misschien wel met een OOMT-coach. De beste ideeën en plannen komen vaak voort uit gesprekken met anderen. Zij kunnen je op weg helpen…

 

Stap 3: grijp de kans
Zet de stap! Het is jouw toekomst. Het is jouw pad. Waar wacht je nog op?

 

Nu… of van baan veranderen na 25 jaar
Het is echt nooit te laat om een andere weg in te slaan. Dat bewijst Esther Cramer wel. Zij zette na 25 jaar een gedurfde stap: ze verhuisde van de gehandicaptenzorg naar Scholten Fietsgroep in Zwolle. Ja, dat kan gewoon! Nu is Esther weer gelukkig op het werk! ‘Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn overstap,’ zegt ze. ‘Het is veel veelzijdiger dan de meeste mensen denken.’

Doe jij al wat je wilt?

Draait jouw werk al op volle toeren of is het stiekem tijd om van versnelling te veranderen? Ga eens in een gesprek met een OOMT-coach.

Kijk hoe jij verder komt.