De waarheid over Gen Z - OOMT
Special

Jouw succesverhaal

Je wordt op de werkvloer vaker gezien als last dan als kans. Leidinggevenden en oudere medewerkers vinden je brutaal, lui en niet loyaal. Terwijl jij juist snel kunt leren, resultaatgericht bent, ambitieus en een harde werker. Doorbreek de stereotypen en maak je eigen succesverhaal!

Wat voor werker ben jij?

Doe de scan!

 

Technologie
Ja, je bent opgegroeid met een smartphone in je ene hand en een iPad in je andere hand. Handig, want zo weet jij zonder moeite de juiste informatie te vinden. Learning just in time, noemen we dat. Je hoeft niet eerst de hele organisatie en alle processen te kennen om waardevol te kunnen zijn. Aan de slag, dat is jouw motto. Leg dat gewoon aan je collega uit.

 

Iedereen twijfelt wel eens over z’n baan.

Dat is niet erg.

Kijk hoe andere jongeren hiermee omgaan

 

Uitdaging
Bij je werk horen nu eenmaal ook wat minder leuke dingen. Of saaie dingen. Heb je het gevoel dat je uitdaging mist? Verveel je je? Bespreek dit dan met je leermeester. Vraag of je meer mag doen. Maar wees daarbij wel realistisch. Moeilijkere dingen moet je natuurlijk ook leren. Het helpt als je duidelijk bent: ‘Ik heb al 50 keer een distributieriem vervangen, maar ik wil ook oefenen in diagnoses stellen’.

Weet je niet precies welke uitdaging je zoekt? Samen met een gratis OOMT-coach kom je daar vast wel uit.

Praten met je leermeester
Wat vind jij belangrijk aan het contact met je leermeester? Heb je het gevoel dat jouw leermeester niet altijd de tijd voor je neemt, ongeduldig is of heb je vragen over je leerproces? Ga in gesprek. Het helpt als je naar je leermeester toe gaat en vraagt of hij even een half uurtje met jou wilt zitten. Dan weet de leermeester dat jouw vraag belangrijk is. Als je iets vraagt tijdens het werken, dan voelt het namelijk minder belangrijk voor de ander. Een OOMT-coach kan je helpen om je gesprek voor te bereiden.

Mogelijkheden
Kijk niet alleen naar vandaag maar kijk vooral eens vooruit. Waar wil je naartoe? Ga je je specialiseren? In airco, schadeherstel, elektrische voertuigen, oldtimers, sportfietsen, diagnoses, klantcontact of de rol van leidinggevende? Je haalt meer uit je talent als je er zelf richting aan geeft. Ontdek wat je wil en laat het weten. Hulp nodig? Een OOMT-coach is er voor jou!

Goed
In de mobiliteitsbranche zit je goed. Jouw werk wordt namelijk steeds belangrijker. Techniek groeit, maar niet het aantal mensen dat met hun handen én hun hoofd wil werken. Jij bent de toekomst. Maar het allerbelangrijkste: probeer elke dag te genieten van je werk. Dan houd je dit het langst vol.