Over elektrische voertuigen - OOMT
Oktober special

Elektrische voertuigen

Iedereen aan de stekker

De ontwikkelingen in elektrische voertuigen (EV’s) gaan hard. Heel hard. Een auto op zonne-energie met vier elektromotoren en camera’s in plaats van buitenspiegels. Speed pedelecs voorzien van voorwielaandrijving en automatisch schakelen. E-bikes die rijden op waterstof, inclusief een accu die binnen twee minuten is opgeladen. Of e-trucks die rijden met een energieverbruik van minder dan 125 kWh per 100 kilometer. Dankzij de nieuwste technieken is de mobiliteitsbranche niet te stoppen. We laten je wat gave voorbeelden zien.

Lightyear One

Lightyear One

Lightyear One is de eerste auto op zonne-energie en vanaf 2021 leverbaar. Ontworpen en geproduceerd in Nederland. Met dit hightech ontwerp kan tot 800 kilometer in één keer kan worden afgelegd. Dat doet geen van de huidige elektrische auto’s hem na! Dit gave voertuig is extreem aerodynamisch en aan de bovenzijde over de hele lengte voorzien van zonnepanelen. De vier wielen worden onafhankelijk aangedreven. De Lightyear One belooft verder de meest efficiënte en duurzame auto ter wereld te zijn.

5 dingen die je moet weten over de Lightyear One:

  1. Actieradius tussen 405 – 875 km
  2. Gewicht minder dan 1.500 kilo
  3. Accucapaciteit 60.0 kWh
  4. Opladen kan ook met een gewoon stopcontact
  5. Het zonnedak bestaat uit 5 m2 zonnecellen die worden beschermd door gebogen veiligheidsglas.

Werken aan EV’s. Dat vraagt om nieuwe, specialistische kennis. Weet jij er alles van?

AMT: “De komende jaren worden we overspoeld door nieuwe merken” 

Waterstoffiets Alpha 2.0

Fiets op waterstof

In het frame zit geen elektrische accu maar een waterstofbatterij. Je tankt ‘m ultrasnel binnen twee minuten vol met waterstof. Deze fiets geeft je trapondersteuning tot 25 km/h en met een volle accu rijd je tot 100 kilometer ver. Ter vergelijking: gewone elektrische fietsen komen vaak niet verder dan 50 kilometer. De innovatieve waterstoffiets heet Alpha 2.0 en is sinds juli verkrijgbaar in Nederland voor € 7.500 ex btw.

De specs op een rijtje:

Wist je dat er in Amsterdam zelfs een vuilniswagen op waterstof rijdt? Zien?

Is jullie werkplaats voorbereid op de komst van EV’s?

Tesla Semi

Tesla Semi komt eraan!

Van 0-100 km/u in 25 seconden. Maar dan wel beladen met 36 ton. Het kan, met de Tesla Semi. Dankzij directe tractieregeling met vier onafhankelijke motoren is zo’n ‘bad ass’ performance mogelijk. Tel daar een moderne autopilot, lage energiekosten en optimaal comfort voor de bestuurder bij op. Je begrijpt: de wereld van trucks gaat volledig op z’n kop vanaf 2021.

Is werken aan een EV echt zo gevaarlijk?

Interessant voor leidinggevenden

Interessant voor medewerkers

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.