Wat betekent dit voor jou? - OOMT
Sep-Okt special

In balans

“Coaching maakt mijn werk beter en leuker”

In het bedrijf waar Petra van Zijlenberg werkt, is er veel aandacht voor personeelsbeleid. Na een OOMT-workshop kregen Petra en haar collega’s een coachingtraject aangeboden. In het begin was dat spannend, maar nu kijkt ze er met een goed gevoel op terug.

 

Naam Petra van Zijlenberg*
Leeftijd 49 jaar
Functie Receptionist automotive bedrijf
Bedrijf OOMT
* Petra is niet haar echte naam. De echte naam is bij de redactie bekend.

 

Petra van Zijlenberg werkt in een groot automotive bedrijf met een groot team. In haar functie als receptioniste is ze het eerste aanspreekpunt voor klanten aan de telefoon en in de showroom. “Het contact met mensen maakt mijn werk leuk. Ook met de collega’s is het gezellig.” Ondanks de prettige werkomgeving en goede werksfeer liep Van Zijlenberg in haar werk regelmatig tegen dezelfde problemen aan. “Ik heb altijd moeite gehad om mijn grenzen aan te geven en te bewaken. Ik trek veel werk naar mij toe. Zelfs als ik daar eigenlijk geen tijd voor heb. Dat veroorzaakt stress.”

 

Persoonlijkheden
Aan het begin van dit jaar organiseerde haar werkgever samen met OOMT een workshop. De workshop gaat onder meer over het herkennen van verschillende persoonlijkheden en hoe je daar als team mee kunt omgaan. “De workshop was interessant. Ik begreep beter waarom ik met de ene collega gemakkelijker samenwerk dan met de andere collega. Dat heeft te maken met verschillende persoonlijkheden. Daarnaast begreep ik door de workshop beter waar mijn stress vandaan kwam.”

 

Onafhankelijk
Na de workshop krijgt iedereen een coachinggesprek aangeboden. Petra aarzelt maar besluit om het toch te proberen. “Vooraf had ik het idee dat coaching misschien wat zweverig zou zijn. Zo is het helemaal niet. Een coach is geen psycholoog. Tijdens de gesprekken praten we alleen over werk en werksituaties.” Het contact met OOMT-coach Fred Beumer verloopt soepel. “Het is fijn om met een onafhankelijk iemand te praten. Fred is belangstellend, stelt goede vragen en luistert goed naar mijn antwoorden. Vervolgens geeft hij tips om beter met bepaalde werksituaties om te gaan.”

 

“Tijdens de gesprekken praten we alleen over werk en werksituaties”

 

Positieve invloed
Het coachingtraject van Petra loopt nu een half jaar. Gemiddeld praat ze elke vier tot vijf weken met Fred. “Ik merk dat coaching een positieve invloed heeft op mijn werk en op hoe ik mijn werk doe. Ik heb geleerd om op een positieve manier mijn grenzen te bewaken. Als ik in een situatie terechtkom die ik lastig vind, bespreek ik dat achteraf met mijn collega’s en leidinggevende. Gelukkig heb ik een fijne manager die daarvoor open staat. Het helpt dat verschillende collega’s een coaching traject volgen. Dat maakt het gemakkelijker om er met elkaar over te praten.”

 

“Ik ga beter om met stress en werkdruk”

 

Aanrader
De aarzeling die Petra van Zijlenberg over coaching had, is omgeslagen in enthousiasme. “Een collega die ook bij de workshop was, twijfelt over coaching. Ik heb haar aangeraden om het te doen. Een coach is er niet om je te wijzen op jouw fouten en of om met je te praten over wat je verkeerd doet. Juist niet. Coaching houd je op een positieve manier een spiegel voor. Het is toegankelijk en leerzaam. Ik heb er veel van opgestoken. Coaching geeft mij de handvatten om mijn werk beter en met meer plezier te doen.”

 

Bekijk ook:
Roep de hulp van een OOMT-coach in

OOMT-coaching voor medewerkers

Wil je jezelf verder ontwikkelen in je werk maar weet je niet hoe? Heb je moeite om je werkdruk onder controle te houden? Of ben je op zoek naar meer uitdaging in je werk? De coaches van OOMT staan klaar om jouw vragen te beantwoorden. Coaching geeft inzicht en maakt jouw werk leuker.

Zelf ontdekken wat de OOMT-coaches voor jou kunnen betekenen? Gaan naar oomt.nl of neem contact op met de OOMT Servicedesk via 0800-0155 of mail naar servicedesk@oomt.nl

Interessant voor leidinggevenden

Interessant voor medewerkers

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.