Wat betekent dit voor jou? - OOMT
Januari-Februari special

Blik op de toekomst

Ruim baan voor de fietsnerd

Een fietstechnicus moet tegenwoordig van vele markten thuiszijn. Fietsen zitten vol elektronica. De werkzaamheden veranderen: diagnose stellen, uitlezen en storingen zoeken. Voor Patrick Timmermans van ELAN Bikes Support kan een reparatie niet ingewikkeld genoeg zijn. “We zijn hier allemaal een beetje fietsnerds”, zegt hij met een knipoog.

 

 

Patrick Timmermans is fietstechnicus bij ELAN Bike Support in Boxtel:

“We zijn altijd bezig met fietstechniek”

Na het gymnasium koos Patrick Timmermans niet voor de universiteit maar voor de fietswerkplaats. Sinds 2017 werkt hij als fietstechnicus bij ELAN Bikes Support in Boxtel. Daar kan hij zijn liefde voor fietsen en fietstechniek helemaal kwijt. “Hoe ingewikkelder de reparatie of storing, hoe mooier ik het vind.”

Van bijbaan tot loopbaan
Vanaf zijn vijftiende werkt Patrick Timmermas buiten schooltijd in een fietswinkel. Na de middelbare school begint hij aan een universitaire opleiding, maar hij stapt al snel over naar de tweewielerwerkplaats. Wat begint als een bijbaan groeit uit tot een loopbaan. “Mijn hart ligt bij fietstechniek. De combinatie van techniek, diagnose en klantcontact is uitdagend en afwisselend. Voor mij is er geen mooier vak dan dit.”

Vakkennis
ELAN Bikes Support is gespecialiseerd in e-bikes uit het hogere segment. Patrick werkt dagelijks aan de nieuwste e-bikes met de nieuwste technieken. “Toen ik net begon, zag je weinig elektrische fietsen. Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten voor een e-bike. Als fietstechnicus moet je steeds meer weten van diagnose, uitlezen en storingzoeken. Helemaal als je in een speciaalzaak werkt. Klanten komen naar ons toe voor ons specialisme. Dat moeten we elke dag waarmaken met onze vakkennis.”

Fietsnerds
Net als zijn collega’s is Patrick een echte fietsliefhebber. “We zijn hier allemaal een beetje fietsnerds”, zegt hij met een knipoog. “Ook buiten werktijd zijn we bezig met fietsen en techniek. Zo houden we elkaar scherp.” De medewerkers van ELAN Bikes Support volgen minimaal vijf trainingen per jaar. “Als je je vakkennis niet bijhoudt, raak je snel achterop”, vindt Patrick. “De technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Zeker op het gebied van elektronica. Over vijf jaar zijn de meeste nieuwe fietsen elektrisch. Daar moet je jezelf goed op voorbereiden.”

 

E-bike markt groeit dit jaar met 15,3%

Ik wil ook specialist worden!

Hoe pak ik dat aan?

Vind een OOMT-coach

Interessant voor leidinggevenden

Interessant voor medewerkers

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.