Hulp bij geldzorgen - OOMT
Special

Hulp bij geldzorgen

Je salaris is gestort. Yes, je voelt je trots en rijk. Geld geeft vrijheid. De eerste twee weken van de maand gaan dan ook prima. Maar hoe zit dat met de laatste twee weken? Bijna vier op de tien huishoudens heeft moeite met rondkomen. Herken je dit en heb je geldzorgen? Een budgetcoach van OOMT helpt.

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat één derde van de huishoudens betalingsherinneringen ontvangt. 21 procent heeft een betalingsregeling getroffen. En 10 procent vraagt een voorschot op het salaris. Ook wordt steeds vaker geld van de spaarrekening gehaald. Of geld geleend bij familie of vrienden. Maak jij je ook zorgen over je hoge vaste lasten en de dure boodschappen? Als je financiële zorgen hebt, kan dit stress opleveren. Hierdoor kan het gebeuren dat je niet goed functioneert op je werk. OOMT vindt het belangrijk dat je met plezier aan het werk bent en biedt jou daarom een gratis budgetcoach aan. Zo krijg je weer grip op je financiën.

 

Dit is de top 4 van te laat betaalde rekeningen, volgens het Nibud:

  1. Zorgverzekering (28%)
  2. Energierekening (27%)
  3. Waterrekening (24%)
  4. Huur of hypotheek (24%)

Herkenbaar?

Heb jij ook last van geldzorgen?

Een budgetcoach helpt je om inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten en kijkt of je recht hebt op geldpotjes van de overheid.

Hulp nodig?

 

Werken aan een betere toekomst

Er zijn mensen die nauwelijks kunnen slapen door geldzorgen. Heb jij daar last van? Weet dat je niet de enige bent. Maar liefst 42% van alle huishoudens heeft dit jaar betalingsproblemen gehad. Geldproblemen zorgen voor stress. Dan voelt het leven en ook het werk ineens heel zwaar. Geldstress is niet iets om je voor te schamen, maar iets waar je wat aan kunt doen. Vraag vooral om hulp. OOMT biedt jou gratis budgetcoaching. Meld je aan!

 

“Tussen de regels door begreep ik dat hij financiële problemen had”

Lees het interview van Fred; eigenaar van een tweewielerwinkel

Geldzorgen in jouw team

Mensen die geldzorgen hebben, kunnen zich minder goed concentreren op het werk.

Herken de signalen en voorkom veel ellende bij je medewerkers.